Beaphar wormmiddelen

89869-008-Banner-Milquestra-1100x350px.jpg

Wormmiddelen voor hond en kat

Honden en katten staan continu bloot aan wormbesmettingen. Ook mensen kunnen makkelijk besmet raken. Soms zijn er uiterlijke kenmerken zoals een doffe vacht, sleetje rijden of “rijstkorrels” in de ontlasting, maar vaak is de infectie niet zichtbaar. Wormen zijn vaak een onzichtbaar probleem met gevolgen voor de gezondheid. Om vervelende gezondheidsproblemen te voorkomen wordt aangeraden je hond of kat te ontwormen.

> Bekijk hier alle Beaphar wormmiddelen

Wanneer moet ik mijn hond of kat ontwormen?
Hoe vaak je het beste een wormmiddel kunt geven, is niet voor ieder dier hetzelfde; dit is afhankelijk van de leeftijd en leefomstandigheden van je huisdier. Symptomen van wormen worden maar zelden gezien bij volwassen dieren, dus zelfs als je zorgt voor een goede hygiëne, kunnen er nog worminfecties plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om je huisdier regelmatig te ontwormen, ook als je geen wormen ziet! Als je niet regelmatig ontwormt, kunnen wormen niet alleen vervelend en ongemakkelijk zijn voor je huisdier, maar ze kunnen de wormen ook overdragen op andere dieren of zelfs op mensen. Op www.wegmetwormen.nl kun je een ontwormadvies op maat voor je huisdier vinden. Tevens vind je er informatie over de verschillende wormen, hoe je hond of kat besmet kan raken, wat een besmetting voor gevolgen kan hebben, de risico's voor de mens en een aangepast ontwormadvies voor als je met je huisdier op vakantie gaat.

Je huisdier ontwormen met Milquestra
Milquestra is hét nieuwe ontwormingsmiddel van Beaphar op basis van Milbemycine oxime en Praziquantel; de meest geadviseerde werkzame stoffen door dierenartsen. Dit breedsprectrum ontwormingmiddel werkt tegen zeer veel verschillende wormsoorten. De meest voorkomende wormen in Nederland zijn; spoel-, haak-, zweep- en lintwormen. Echter komen ook steeds meer andere wormsoorten voor zoals de vossenlintworm en de Franse hartworm. Ook tegen deze wormsoorten werkt Milquestra effectief. De tabletten zijn klein en hebben een rundvlees- smaak, hierdoor zijn ze eenvoudig toe te dienen.


Welke wormmiddelen kan ik voor mijn huisdier gebruiken?
Geen enkele behandeling voorkomt een nieuwe infectie, dus blijft het belangrijk om op regelmatige basis wormen die op dat moment aanwezig zijn aan te pakken met een wormmiddel. Beaphar kent verschillende producten om je huisdier mee te ontwormen.

Milquestra wormtabletten voor de hondMilquestra wormtabletten voor de kat
Wormmiddel totaal voor honden
Wormmiddel totaal voor katten
Wormgranulaat voor door de voeding
milquestra-afbeelding-wie-van-de-drie

Veelgestelde vragen over Beaphar wormmiddelen

1. Kan ik een kat ook ontwormen met tabletten voor de hond?
De tabletten voor de hond hebben een andere dosering en verhouding dan bij de kat. De honden en kattentabletten kunnen dus niet door elkaar gebruikt worden.

2. Mag ik mijn Collie Milquestra geven?
Zolang de dosering op de verpakking wordt opgevolgd is Milquestra volkomen veilig voor Collies en aanverwante rassen.

3. Hoelang is een wormmiddel werkzaam?
Een wormmiddel werkt gemiddeld 24-48 uur, de op dat moment aanwezige wormen, eitjes en/of larven worden gedood. Direct na de behandeling kan een dier opnieuw besmet raken. Behandelen volgens het ontwormschema voorkomt dat een problematische besmetting ontstaat.

4. Mijn kat/hond heeft vlooien, moet ik ook ontwormen?
Vlooien brengen lintwormen over. Behandel een dier wat besmet is met vlooien daarom ook altijd tegen wormen.

5. Waarom zou ik een breedspectrum wormmiddel gebruiken ipv een gewoon wormmiddel?
Naast de meest voorkomende wormen in Nederland zoals spoel-, haak-, zweep- en lintwormen komt tegenwoordig in Oost Nederland ook de vossenlintworm voor. Op de Veluwe en in de Randstad is de Franse hartworm al gesignaleerd. Een breedspectrum middel zoals Milquestra pakt ook deze wormen aan en kan tevens ingezet worden bij reizen van/naar het buitenland (besmetting van oog- en longwormen en preventief tegen hartwormziekte).