De aquariumwinkel in Rotterdam voor al je vragen over vissen

Vissen in aquarium winkel Rotterdam

Het hebben van een aquarium kan een fascinerende en ontspannende hobby zijn. In onze aquarium winkel in Rotterdam weten wij er alles van! Het observeren van kleurrijke vissen die rustig door het water bewegen, creëert een vredige sfeer in elke ruimte. Maar voordat je in de wereld van aquaristiek duikt en jouw eigen aquarium aanschaft, zijn er enkele belangrijke overwegingen om te maken. 

Aan de hand van enkele veelgestelde vragen die wij in onze aquarium winkel in Rotterdam krijgen, geven we je in dit artikel tips over het opzetten en onderhouden van een aquarium.

Welk aquarium is geschikt voor welke vissen?

Het kiezen van het juiste aquarium hangt af van de soorten vissen die je wilt houden. Grotere vissen hebben meer ruimte nodig, dus zorg ervoor dat het aquarium groot genoeg is voor de volwassen grootte van je vissen. Overbevolking kan stress en gezondheidsproblemen veroorzaken. Onze deskundige medewerkers in onze winkel in Rotterdam kunnen uitleggen welke specifieke behoeften de tropische vissen en de koudwatervissen hebben zodat de keuze daarop aangepast kan worden wanneer je een aquarium gaat kopen

 

Is een filter noodzakelijk in het aquarium?

Ja, een filter is essentieel voor een gezond aquarium. Het filter helpt bij het verwijderen van vuil, overtollig voedsel en afvalstoffen uit het water, waardoor de waterkwaliteit wordt verbeterd en de vissen een gezonde leefomgeving hebben. Een filter bevordert tevens de groei van nuttige bacteriën. Dit helpt bij het handhaven van een biologisch evenwicht in het aquarium en het zorgt voor beweging en beluchting van het wateroppervlak waardoor zuurstof wordt toegevoegd aan het water. In onze aquariumwinkel in Rotterdam kun je ook terecht voor toebehoren voor het aquarium zoals de juiste filters. 

Is een aquarium veel werk?

Hoewel een aquarium enige toewijding vereist, hoeft het geen overweldigende taak te zijn. Regelmatig onderhoud, zoals water verversen, filterreiniging en het testen van waterparameters is nodig, maar met een goed ingestelde routine is dit goed te beheren. Er blijft genoeg tijd over om te kunnen genieten van de onderwaterwereld die jij zelf creëert. 

Wat is de beste plaats in huis om het aquarium te plaatsen?

Een vraag die wij in onze winkel in Rotterdam vaak te horen krijgen. Belangrijk is dat je het aquarium op een plek plaatst waar het stabiel staat, weg van direct zonlicht en tocht. Zorg ervoor dat de vloer het gewicht van het aquarium kan dragen en dat er voldoende ruimte is voor onderhoudswerkzaamheden. Overweeg ook de visuele impact van het aquarium in de ruimte. Een centrale, goed zichtbare locatie kan een prachtig middelpunt vormen, terwijl een rustiger hoekje  een meer serene sfeer kan creëren.

Hoeveel vissen kunnen er in het aquarium?

Het aantal vissen dat je kunt houden hangt af van de grootte van het aquarium, de grootte van de vissen en hun behoeften qua ruimte en waterkwaliteit. Overbevolking moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot stress, ziekten en territoriale conflicten.  In onze aquariumwinkel in Rotterdam kunnen wij alle informatie geven over de samenstelling van de visbevolking in je aquarium.

Hoe vaak moet je het aquarium schoonmaken?

Het aquarium moet regelmatig worden schoongemaakt. Dit omvat water verversen, filterreiniging en het verwijderen van overtollig vuil en algen van het glas en decoraties. De frequentie hangt af van verschillende factoren, maar een wekelijkse of tweewekelijkse schoonmaakroutine is vaak geschikt. Wij raden aan om dan afhankelijk van de grootte van het aquarium ongeveer 25 tot 50 procent van het water te verversen. Voeg bij het toevoegen van nieuw water altijd watervoorbereiders toe.

Hoe richt je een aquarium in?

Richt het aquarium in op basis van de behoeften van de vissen die je wilt houden. Zorg voor schuilplaatsen zoals planten, rotsen en holen, en kies decoraties die passen bij het thema van het aquarium. Zorg ervoor dat er voldoende zwemruimte overblijft voor de vissen. Voor de aanschaf van de juiste aquariumplanten raden we je aan om onze winkel in Rotterdam te bezoeken. 

Hoe vaak moet je de vissen voeren?

Voer de vissen één tot twee keer per dag, en geef ze alleen zoveel voedsel als dat ze in een paar minuten kunnen eten. Overvoeren kan leiden tot vervuiling van het water en gezondheidsproblemen geven bij de vissen. Het is raadzaam om een zo gevarieerd mogelijk dieet te geven zodat de aquariumvissen alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Wanneer jij jouw aquariumvissen hebt gekozen vertellen we je hier graag meer over.

Welke vissen kunnen bij elkaar?

Het selecteren van vissen die goed samen kunnen leven in een aquarium vereist aandacht voor verschillende factoren, zoals grootte, temperament, dieet en waterparameters. Hier is geen pasklaar antwoord op te geven. Onze deskundige medewerkers geven hier graag advies over bij een bezoek aan de winkel.

Kunnen er gelijk vissen in mijn aangeschafte aquarium?

Het is aan te raden om het aquarium eerst te laten ‘rijpen’ voordat je vissen toevoegt. Dit betekent dat je het filter enkele weken laat draaien voordat je de vissen in het aquarium doet. Hierdoor krijgen nuttige bacteriën de kans om zich te vestigen en de waterkwaliteit te stabiliseren.

Hoe voorkom je algen in het aquarium?

Algen kunnen worden voorkomen door: 

  • Het handhaven van een goede waterkwaliteit
  • Het niet overmatig voeren van de vissen
  • Het regelmatig schoonmaken van het aquarium
  • Het vermijden van overmatig zonlicht
  • De verlichting in het aquarium aan te passen om algenproblemen te voorkomen. Beperk de duur van de aquariumverlichting tot 8 uur per dag. 
  • Het gebruik van algen-etende vissen of het toevoegen van planten kan ook helpen bij het beheersen van algen.

Discus Ria van den Hoven Rotterdam

We hopen dat deze informatie nuttig voor je was en je inspiratie heeft gegeven voor het opstarten of onderhouden van je aquarium. Onthoud dat onze deskundige medewerkers in onze aquariumwinkel in Rotterdam altijd klaar staan om je verder te helpen en al je vragen te beantwoorden. Aarzel niet om langs te komen voor persoonlijk advies en een uitgebreid assortiment aan producten. Graag tot ziens!

Overzicht van onze advies artikelen

externalId=discus-news-detail-3-1.1.1.2.5&filter[active]=1&sort=date.desc

Gelukkig worden onze katten steeds ouder! Op senior leeftijd kunnen katten alleen wel veel last van ongemakken krijgen, zoals bij ...

Konijnen hebben gevoelige darmen. Daarom is het belangrijk dat konijnen veel en goed eten. In dit artikel lees je wat konijnen mog...

In dit artikel lees je waarom paddenstoelen gevaarlijk zijn voor je hond en wat je moet doen als je hond een paddenstoel gegeten h...

Deel via